WILDE
SALIE


Wilde kruiden met zeegeuren die groeien in het Aurunces-gebergte, ten zuiden van RomeGeparfumeerde citroenen


Zonovergoten citroenen, met de hand geplukt op het eiland CapriOp artisanale wijze


Gedistilleerd door De Cort Distillery in kleine batches in een echte koperen distilleerketelcontact
DE OORSPRONG


Capri en het Aurunces-gebergte


Blue Scorpio Gin is een uitzonderlijk product, een subtiel huwelijk van zorgvuldig geselecteerde authentieke grondstoffen. Eén van de 12 botanicals waaruit de gin is opgemaakt, zijn natuurlijk de citroenen die afkomstig zijn van een kleine producent in Capri, een wereldberoemd eiland voor de kust van Napels  Maar er is ook een bepaald kruid, een wilde salie die zijn subtiele smaak ontleent aan de rotsachtige bodem van het Aurunces-gebergte. Deze bergketen, een gebied dat wordt beschermd door een regionaal natuurpark, strekt zich uit boven de stad Formia, in Lazio.

De twee belangrijkste ingrediënten van Blue Scorpio Gin komen rechtstreeks uit Italië, de distillatie een puur product van Belgische ambachtelijke knowhow. Distilleerderij De Cort, gevestigd in Pepingen in het Pajottenland, is een familiebedrijf waarin het belang van tradities wordt onderstreept door de passie van de meester-distilleerder. De twee belangrijkste ingrediënten van Blue Scorpio Gin komen rechtstreeks uit Italië, de distillatie is een puur product van Belgisch vakmanschap. Het echte koper geeft nog steeds leven aan een product van grote zuiverheid zonder verlies van smaak. Dit is hoe Blue Scorpio Gin werd geboren, gedistilleerd als London Dry Gin in kleine batches, met behulp van een traditioneel proces.


0

KRUIDEN0

AANTAL FLESSEN PER BATCH0

VOL. ALC.
DE SMAKEN


Een vleugje Italië!


Ontdek intense smaken van jeneverbessen, koriander, engelwortel, vlierbessen, sinaasappel, citroen en salie… Een geur van Italië in je glas!


  • jeneverbes


  • koriander


  • engelwortel


  • citroen


  • wilde salie
cocktails


KLASSIEKERS


Naast de klassieke Gin Tonic is een Negroni met Blue Scorpio Gin een streling voor de smaakpapillen!

Om de tonen beter vast te leggen kan je deze fantastische gin ook puur drinken. We raden het uiteraard ook aan.